Att tänka på när man köper kylskåp. Att köpa ett kylskåp är inte så enkelt som man faktiskt kan tro då det finns stora skillnader mellan märken och dessutom mellan de olika modellerna från samma märke. Det viktigaste är att först kontrollera ljudnivå och energiförbrukning då dessa två faktorer är de absolut viktigaste när man köper ett kylskåp.

Ett kylskåp med en hög ljudnivå kan störa hemfriden som få andra saker kan göra då det finns kylskåp som bokstavligen låter så mycket att man inte vill vara i närheten av dem när kompressorn arbetar. Därför är det viktigt att man väljer en tyst modell som håller en jämn och tyst nivå hela tiden, detta är speciellt viktigt i mindre hem där köket är nära sovrummen då man inte vill få sin nattsömn störd av ett brummande som kan sätta igång när som helst.

Energiförbrukningen är självklart den viktigaste faktorn för många men ljudnivån är viktigare då elförbrukningen inte skiljer sig så pass mycket mellan A klasserna att det är värt att få utstå oljud vid olika tidpunkter under både dagen och natten.

Att köpa ett kylskåp i A klass är självklart och du som köpare ska aldrig köpa ett kylskåp med någon annan klass då det kommer att bli dyrare i längden oavsett hur mycket pengar du kan spara på ett sådant jämfört om du köper ett kylskåp med A klass.

Det är också viktigt att gå igenom alla faktorer innan du bestämmer dig för vilket kylskåp som ska köpas. Storleken är en viktig faktor och kan göra en större eller mindre skillnad beroende på om det ska vara ett inbyggt eller fristående kylskåp. Tänk över om det räcker med en kombinerad kyl och frys eller om det i framtiden kan komma en tillökning till familjen som gör att det kan krävas ett större kylskåp.

Den sista faktorn som kan vara bra att tänka över är om butiken erbjuder hemleverans, installation och bortforsling av ditt gamla kylskåp. Om butiken inte erbjuder detta så kan det vara bättre att besöka en annan butik än att hantera allt detta själv då det kan bli problem med garantin om kylskåpet inte blivit levererat av butiken då de kan hävda att felet uppstått under transporten.